Wat is Joomla?

    Joomla-logoDeze website is gemaakt met Joomla. Net zoals tienduizenden sites in Nederland en miljoenen wereldwijd. Joomla is zo'n handig en krachtig systeem, dat iedereen die dat wil er een professionele site mee kan bouwen.

    Joomla is een contentmanagementsysteem: software die je op een webserver installeert en waarmee je vervolgens een website inricht. Die software zorgt ervoor dat je website veel meer kan dan in 'platte' websites: stuk voor stuk met de hand aangemaakte html-pagina's. Met Joomla voeg je in een handomdraai veel meer functionaliteit aan je site toe - of het nu gaat om automatisch bijgehouden links naar de populairste artikelen, een gastenboek of een fotogallery.

    In de Basiscursus Joomla en in Tips en tools voor Joomla beschrijf ik hoe je sites maakt met Joomla. Het eerste is een basisboek, waarin je vanaf de eerste stappen leert werken met Joomla. In Tips en tools ligt het accent op de volgende stappen: meer uit Joomla halen, de vormgeving en de functies verder aanpassen. Beide boeken zijn geschreven vanuit de vragen van gewone Joomlagebruikers, zonder al te veel kennis van het maken van websites. Het mooie van systemen als Joomla is tenslotte dat het websites bouwen laagdrempelig maakt. Je hoeft er geen woord in codetalen als html of php voor te spreken - en toch heb je in korte tijd een professionele site online.

    Tags:

    Please publish modules in offcanvas position.