In Tips en tools voor Joomla 3 kun je lezen hoe je een sitemap aan toevoegt. Zo’n sitemap is zinvol voor je bezoekers en voor Google: je biedt een totaaloverzicht van de site met links naar alle (belangrijke) content. Jammer genoeg is de maker van Xmap, de sitemap die in Tips en tools voor Joomla 3 wordt beschreven, ermee gestopt. Hoe maak je nu een sitemap in Joomla 3?
Lees meer: Een sitemap maken in Joomla 3
Hoe kun je Joomla 3 lokaal installeren, dus op je eigen computer?
Lees meer: Joomla installeren op je eigen pc
Je hebt een site die gemaakt is met Joomla en besluit over te stappen naar een andere webhost. Maar je wilt wel de site én de domeinnaam onveranderd houden. Wat er bij zo’n verhuizing kijken? Een stappenplan.
Lees meer: Hoe verhuis je een site met domeinnaam naar een andere webhost?
Op zoek naar webhosting voor Joomla? Ik heb goede ervaringen met Versio. Na wikken en wegen heb ik voor deze webhost gekozen.
Lees meer: Tip: webhosting voor Joomla
Hij werd onverwacht geïntroduceerd in Joomla 3.1: de component Tags. Het blijkt een van de grootste verbeteringen van het cms in tijden. Door tags te gebruiken, krijg je er in één klap heel veel manieren bij om op je Joomlasite precies de gewenste content op precies de gewenste manier te laten zien.
Lees meer: Werken met tags in Joomla 3
Joomla 3 maakt het gemakkelijk om een meertalige website te bouwen, zonder dat je daar extensies voor nodig hebt. Je kunt het beste al bij de installatie kiezen voor een meertalige site; dan wordt alle benodigde functionaliteit direct mee-geïnstalleerd.
Lees meer: Een meertalige site maken met Joomla 3
Wat kun je doen om mensen te helpen jouw site te ontdekken? Er zijn een paar technieken en basisinstellingen die van invloed kunnen zijn op je positie in de zoekmachineresultaten. Deze technieken worden SEO (Search Engine Optimization) genoemd.
Lees meer: SEO en Joomla: hoe maak je je site beter vindbaar
De makers van Joomla zaaien verwarring: er zijn verschillende versies van het cms beschikbaar. Welke kun je het beste gebruiken als je nu een website wil bouwen?
Lees meer: Joomla 2.5, Joomla 3... welke versie gebruiken?
De verschillen tussen Joomla 2.5 en Joomla 3 zijn groot: de nieuwe versie bevat veel verbeteringen en extra's. Lees het overzicht.
Lees meer: Wat is er nieuw sinds Joomla 3.1?
Sinds Joomla 1.6 kun je geregistreerde bezoekers laten inloggen om toegang te krijgen tot speciale content. Maar je kunt bepaalde ingelogde gebruikers ookhet recht geven om zelf content bij te dragen. In het boek Tips en tools voor Joomla! lees je hoe je gebruikers speciale rechten geeft.Maar welke groepen gebruikers zijn er nu precies beschikbaar in Joomla, en welke rechten kun je die gebruikers allemaal toekennen? Hierna zie je daarvan een overzicht.
Lees meer: Gebruikersrechten in Joomla
Als je voor het eerst Joomla installeert, heb je veel aan de voorbeelddata die je mee kunt installeren. Maar zodra je zelf je eigen site wilt bouwen, wil je die voorbeeldcategorieën, -artikelen en -modules kwijt. Hoe verwijder je alle voorbeelddata na een standaardinstallatie van Joomla? Een stappenplan.