Een sitemap maken in Joomla 3

  In Tips en tools voor Joomla 3 kun je lezen hoe je een sitemap aan toevoegt. Zo’n sitemap is zinvol voor je bezoekers en voor Google: je biedt een totaaloverzicht van de site met links naar alle (belangrijke) content. Jammer genoeg is de maker van Xmap, de sitemap die in Tips en tools voor Joomla 3 wordt beschreven, ermee gestopt. Hoe maak je nu een sitemap in Joomla 3?

  Tip: webhosting voor Joomla

  Op zoek naar webhosting voor Joomla? Ik heb goede ervaringen met Versio. Na wikken en wegen heb ik voor deze webhost gekozen.

  Werken met tags in Joomla 3

  Hij werd onverwacht geïntroduceerd in Joomla 3.1: de component Tags. Het blijkt een van de grootste verbeteringen van het cms in tijden. Door tags te gebruiken, krijg je er in één klap heel veel manieren bij om op je Joomlasite precies de gewenste content op precies de gewenste manier te laten zien.

  Tags:

  Een meertalige site maken met Joomla 3

  Joomla 3 maakt het gemakkelijk om een meertalige website te bouwen, zonder dat je daar extensies voor nodig hebt. Je kunt het beste al bij de installatie kiezen voor een meertalige site; dan wordt alle benodigde functionaliteit direct mee-geïnstalleerd.

  Tags:

  Gebruikersrechten in Joomla

  Sinds Joomla 1.6 kun je geregistreerde bezoekers laten inloggen om toegang te krijgen tot speciale content. Maar je kunt bepaalde ingelogde gebruikers ookhet recht geven om zelf content bij te dragen. In het boek Tips en tools voor Joomla! lees je hoe je gebruikers speciale rechten geeft.Maar welke groepen gebruikers zijn er nu precies beschikbaar in Joomla, en welke rechten kun je die gebruikers allemaal toekennen? Hierna zie je daarvan een overzicht. 

  Voorbeelddata verwijderen in Joomla 3

  Als je voor het eerst Joomla installeert, heb je veel aan de voorbeelddata die je mee kunt installeren. Maar zodra je zelf je eigen site wilt bouwen, wil je die voorbeeldcategorieën, -artikelen en -modules kwijt. Hoe verwijder je alle voorbeelddata na een standaardinstallatie van Joomla? Een stappenplan.

  Upgraden van 1.5 naar 2.5

  Je hebt een website gemaakt met Joomla 1.5. Maar nu is Joomla 2.5 uit, een nieuwe versie met nieuwe mogelijkheden. Hoe kun je Joomla - de motor van je bestaande website – upgraden?

  Wat is Joomla?

  Joomla-logoDeze website is gemaakt met Joomla. Net zoals tienduizenden sites in Nederland en miljoenen wereldwijd. Joomla is zo'n handig en krachtig systeem, dat iedereen die dat wil er een professionele site mee kan bouwen.

  Tags:

  Please publish modules in offcanvas position.