Correcties en aanvullingen

  Foutje ontdekt? Laat het weten. Hieronder neem ik aanvullingen en correcties op.

  Basiscursus Joomla 3 (edities tot 2013)

  Op pagina 23 staat dat je Joomla kunt installeren met  'Test voorbeelddata'. Dat kan, maar dan krijg je niet hetzelfde resultaat als in de rest van het boek wordt behandeld. Wil je dat wel, kies dan voor installatie met  'Leer Joomla voorbeelddata'. Op  pagina 23 staat in de afbeelding en in de tekst de verkeerde aanwijzing.

  De informatie in oefening 6.3 op pagina 74 is niet meer up-to-date. Je vindt de juiste informatie in de download hieronder.

  Download het Word-bestand met correcties en aanvullingen van de Basiscursus Joomla 3

  Tips en tools voor Joomla 3 (2014)

  De juiste posities toewijzen aan modules
  In het hoofdstuk over templates lees je hoe je moduleposities moet aanpassen als je de template FavouriteDark gebruikt. Helaas klopt de beschrijving niet helemaal. De moduleposities boven aan de template zijn niet mainbottom2 en mainbottom3, maar maintop2 en maintop3.
  Als je de modules wilt toewijzen zoals in het boek beschreven, dan is het volgende correct: wijs het blok 'De CD's van Danova' (News Pro Show GK5) toe aan maintop2 en de module 'Boek ons' (Menu) aan maintop3.
   
  In het hoofdstuk over templates (hoofdstuk 7 van Tips en tools voor Joomla 3) zijn wat storende fouten geslopen in de code, zoals overbodige spaties en streepjes. Daardoor werkt de template niet zoals het hoort. Als je de voorbeeldtemplate uit hoofdstuk 7 nabouwt, dan kun je het beste gebruikmaken van de voorbeeldbestanden op deze site. Die zijn gecorrigeerd en bevatten de foutloze bestanden en een complete, werkende versie van de voorbeeldtemplate.
   

  Reviews

  Zijn de Basiscursus Joomla en Tips en tools voor Joomla  inderdaad de helderste computerboeken die je kunt vinden? Meningen van lezers.

  Please publish modules in offcanvas position.